Weer in Dubai

Regen in Dubai komt maar zelden voor. Het lijkt wel alsof het sinds 2006 vaker lijkt te regenen. In de winters van 2006, 2007 en 2008 is er een redelijk aantal dagen (soms heftige) regen gevallen.

In de wintermaanden is het in Dubai warm en in de periode van half april t/m oktober is het er erg heet. In juli en augustus kan het zelfs oplopen tot bijna 50 graden Celsius alleen al in de schaduw. Aangezien de luchtvochtigheid ook nog eens rond de 90% kan liggen is het in de zomermaanden zeer benauwd en is het buiten de airco haast niet uit te houden. Overdag zie je in deze periode dan ook haast niemand op straat lopen. De lokale bevolking ontvlucht Dubai vaak om in minder warme plekken te vertoeven.

U ziet dus dat de beste tijd om naar Dubai te reizen vanaf eind oktober tot half april de beste optie is. In de winter periode is de temperatuur in Dubai overdag tussen de 27 en 35 graden, de nachten zijn vrij zacht en overdag veel zon. Daarom is Dubai in de winter een leuke optie! Een van de beste winterzon bestemmingen! De hotel prijzen liggen in de wintermaanden dan wel aanzienelijk hoger. Wilt u rond de jaarwisseling in Dubai zijn? De populaire hotels zijn altijd moeilijk te boeken, zorg er dus voor dat u voortijdig reserveert.