Shoppen in Dubai

De enigste en beste manier om te shoppen in Dubai is in de “Shopping Malls”. Deze zijn voor het grootste deel overdekt met airconditioning, dit is vooral zo omdat dat in de zomermaanden het pretigste winkelen is. Vanwege het perfecte binnenklimaat zul je zien dat in de periode juni tot oktober het leven in Dubai zich vooral op de winkelcentra richt.

Er zijn een aantal winkelcentra in Dubai die echt de moeite waard zijn:

Dubai Mall
Dit is het grootste winkelcentrum in de regio en zelfs van de hele wereld! Het aanbod van het winkelcentrum bestaat uit maar liefst ingeveer 1200 winkels! Tussen de winkels door zijn er ook nog genoeg horecagelegenheden. Voor de gamers onder ons is er in 2009 het game themapark SEGA Republic geopend in de Dubai Mall.

Mall of the Emirates
Deze Mall ligt op een kleine afstand van het oude Dubai, daardoor wel dichtbij de nieuwe gebeiden van Dubai waar tegenwoordig veel toerisme komt en expats bevolkt worden. In de Mall of the Emirates staat ook de indoor skibaan “Dubai Ski“. U kunt dus het winkelen even afwisselen met het skien in “Dubai Ski”, wel lekker als u zich bedenkt dat de temperatuur buiten weleens kan oplopen tot 50 graden Celsius in de schaduw. Dit is alleen in de zomermaanden, in de wintermaanden ligt de temperatuur tussen de 27 en 35 graden.

Deira City Center
Het oudste maar modernste winkelcentrum van Dubai is zeer centraal gelegen in het oorspronkelijke Dubai, dit is maximaal 10 minuten reizen van de hotels in de wijk Deira en de internationale luchthaven van Dubai. Het Deira City Center is wel veel compacter als “Dubai Mall” en “Mall of the Emirates”, hierdoor is Deira City Center wel sfeervoller omdat het er bijna altijd wel gezellig druk is. Het aanbod van de winkels is hier vrij normaal, daardoor zal het voor uw portemonnee meestal geen flinke aanslag zijn.